Hvor langt er du på vei? Prøv vår svangerskapskalkulator
Den internasjonale jordmordagen

Den internasjonale jordmordagen

Jordmødre over hele verden står i år sterkere sammen enn noen gang! Den 5. mai feirer vi den Internasjonale Jordmordagen og jeg har gjort meg mange refleksjoner gjennom året som har gått siden 12. mars i fjor da Verdens helseorganisasjon, WHO, erklærte pandemien, som nå har krevd millioner av menneskeliv og flerfoldige flere millioner med alvorlig nedsatt helse.

Vi er så heldige som bor i lille Norge, med et godt helsevesen og gode smitteverntiltak. Sånn er det dessverre ikke i alle andre deler av verden. I mange land i verden er det å føde forbundet med stor risiko for både mor og barnet.

Det å ha en jordmor ved sin side i svangerskapet og under fødsel- og barseltiden bør ha høy prioritet for oss kvinner og for slektene som kommer da det er av største betydning for både mor- og barnedødelighet.

På selveste Jordmordagen ønsker vi å hylle alle verdens jordmødre!

Kvalifisert jordmorhjelp gjelder enda mer i disse koronatider. Det skal være trygt å bli mamma uansett hvor du bor! Vi i FAM ønsker å markere dette med å gi 20% avslag på alle ultralydundersøkelser på Den Internasjonale Jordmordagen, onsdag 5. mai!

Hjertelig velkommen til oss i FAM!

Weronica Roksvåg
Ledende jordmor ved FAM Klinikk

Ultralydjordmor Weronica Roksvåg
Del innlegget