Hvor langt er du på vei? Prøv vår svangerskapskalkulator

Samtaler og terapi

Erfaren jordmor og sexolog tilbyr samtalebaserte konsultasjoner og terapi for deg som trenger noen å snakke med.

Under kan du lese mer om våre tilbud rundt samtaler og terapi.

Pris

kr 1190

Samtaler og terapi

Våre tjenester innenfor samtaler og terapi

 

Marte Sofie Dahlen 
Jordmor og sexolog ved FAM

Jordmor og sexolog Marte Sofie Dahlen
Fødsel ved 6-ukerskontroll

Fødselsforberedende samtale

Informasjonsbehovet ved graviditet og fødsel er endeløst og de fleste ønsker å komme så godt forberedt til fødselen som mulig. 

Vi tilbyr samtale for deg og din partner, eventuelt den personen som skal være med deg på fødsel. Der vil vi ha en gjennomgang av selve fødselen, det fysikalske (hva skjer med kroppen underveis i en fødsel) og de mest vanlige forløpene. 

Vi vil snakke om ulike former for smertelindring og informert samtykke. Dette er ting vi kan snakke om uavhengig av fødemåte og fødselsforløp.

Vi prøver å svare på de spørsmålene dere måtte komme med og bygger opp samtalen rundt dine/deres behov og ønsker for informasjon. 

Vi fokuserer på mestring og ønske om at du skal dra fra timen med nok kunnskap til å ta informerte valg underveis i din fødsel.

Pris

kr 1190

Fødselsangst

Når man skal gjennom noe som er nytt og ukjent er det naturlig å grue seg. Å grue seg til fødsel er helt normalt. 

Det å grue seg eller være redd for smerte ligger naturlig for oss som mennesker. Likevel er det noen som gruer seg ekstra mye, så mye at det blir altoppslukende. Det kan man omtale som fødselsangst. 

Noen har erfaringer som gjør at det er helt naturlig å grue seg, andre frykter det ukjente. For noen kan det bedre seg ved god informasjon og enkle mestringsstrategier, for andre er det en lengre vei å gå. 

Vi hjelper deg med å sortere tankene og frykten, samt å jobbe med grep som kan gjøre fødselen gjennomførbar, eller til og med en fin opplevelse.

Pris

kr 1190

Fødselsangst
Barselprat

Barselprat

Har du akkurat blitt mor? For første gang? Eller kanskje har du barn fra før, men nå kjennes alt nytt, rart og slitsomt ut likevel? 

Vi er her for deg, og vi hjelper deg med å sortere tankene rundt den store overgangen. Mange opplever amming og stresset med å få i babyen nok mat som en stor byrde. Mange har behov for ammehjelp. 

Ofte er det små endringer som skal til. Dersom behovet er annerledes enn det vi tilbyr, hjelper vi deg videre (henvise til andre spesialister). 

Vi hjelper deg lage opplegg som kan fungere for deg og ditt barn og fokuserer på hvordan man får livet til å gå i hop med alt som nå skjer.

Pris

kr 1190

Sexologisk rådgiver

I mange faser av livet varierer sexlyst og intimiteten både med oss selv og en eventuell partner. Noen ganger kan det være vanskelig å se hvordan man skal komme videre, enten underveis i et svangerskap eller etter fødsel og i småbarnslivet. 

Fødselsskader kan gi smerter og usikkerhet rundt seksuell aktivitet. Kanskje ønsker partneren din å ha sex, men du føler deg ikke klar? Alle disse tingene ønsker vi å hjelpe deg og dere gjennom. 

Vi ser på utfordringene og ønskene du har og prøver ut ulike strategier og råd for å gjennoppta og bedre din seksuelle helse. Noen trenger kun en enkelttime for å sortere behovene.

Pris

kr 1190

Søvn ved seksukerskontroll

Siste innlegg fra blogg

Morkake
Fødsel
Weronica

Morkaken

Som jordmor i over 20 år kan jeg fremdeles bli veldig fascinert av morkaken (placenta på fagspråket). Ikke bare dens utseende, men også dens

Les hele innlegget