Ultralyd hos FAM

Ultralyd

Ultralydundersøkelser gjennom hele svangerskapet.

Ultralydundersøkelser i FAM Klinikk

Ved vår klinikk i Oslo sentrum utfører vi ultralyd i rolige og trivelige omgivelser.
Du får med deg bildene fra undersøkelsen via link tilsendt på SMS, samt utskrift på fotopapir og du får også med deg kopi av målinger med forklaringer som viser hva som er undersøkt.

Erfaren jordmor

Hos FAM Klinikk utføres ultralydundersøkelser av erfaren jordmor med videreutdanning innenfor ultralyd.

Jordmor har erfaring fra både fødselsavdelinger og fostermedisinske avdelinger ved norske sykehus.

Du kan ta med partner

Hele undersøkelsen sendes til en stor skjerm slik at du og partneren din kan følge med. Det er plassert sittebenk ved siden av undersøkelsesstolen der pårørende kan sitte nærme, men avskjermet dersom det er en tidlig ultralyd som utføres med innvendig probe.

Weronica Roksvåg
Ultralyd ved FAM klinikker

Ultralyd fra uke 7 - 10

Tidlig ultralyd - Den første undersøkelsen

Ultralydundersøkelse i uke 7 – 10 gjøres for å bekrefte graviditeten og sjekke at det er liv.

Det vil i denne perioden være mulig å høre hjerteslag, se antall fostre, anslå gestasjonslengde og estimere termindato.

Ved unormale funn vil du bli henvist til fostermedisinsk avdeling på sykehus for videre utredning.

Ultralyd i uke 7 – 10 utføres med innvendig probe.

Ultralyd fra uke 11 - 14

Tidlig ultralyd - Screening i første trimester

Ultralydundersøkelse i uke 11 – 14, også kalt screening i første trimester gir, i tillegg til undersøkelsene som gjøres i uke 7 – 10, mulighet for anatomisk gjennomgang av fosteret.

I denne perioden er det mulig å se hjertets fire kammer, nesebein, nakkefold, organgjennomgang og ved tvillingsvangerskap ser man om de i så fall har hver sin morkake eller om de deler felles morkake.

Ved tidlig ultralyd i uke 11 – 14 kan behandleren utføre risikovurdering der man legger sammen ulike parametere, dersom det oppdages noe unormalt. Ved FAM bruker vi kun verktøy for dette som er utviklet og anerkjent internasjonalt.

Denne tjenesten må ikke forveksles med ultralyd i første trimester som innføres i den offentlige svangerskapsomsorgen, og heller ikke med fosterdiagnostikk.

Ultralyd uke 11 - 14
Ultralyd fra uke 14

Ultralyd fra uke 14

Nå kan du få vite kjønn

Ultralydundersøkelsen kan bestilles for alle uker av svangerskapet etter uke 14, og hvis du ønsker det kan behandleren opplyse om kjønn.

Vi tilbyr også spesielt utformede «gender reveal»-konvolutter slik at du og familien kan få vite kjønn i egne omgivelser når du kommer hjem.

Denne undersøkelsen egner seg også hvis du ønsker en generell ultralydundersøkelse som er utenfor tidsrommet for de andre tjenestene vi tilbyr.

3D-ultralyd fra uke 26 - 30

Se fascinerende bilder av barnet

3D-ultralyd utføres fra uke 26 – 30 for best mulig resultat.

Tjenesten er en billedfremstilling av barnets overflatetrekk, spesielt ansikt og hender, som er gjort mulig med ultralydteknikk. Undersøkelsen kan bidra til å styrke de følelsesmessige båndene mellom mor, far og det ufødte barnet.

Vi bruker moderne ultralydapparat fra GE som kan gi imponerende bilder av barnet i magen.

Det vil ikke alltid være mulig å få gode bilder ved 3D-ultralyd fordi det avhenger av barnets plassering. Skulle vi ikke lykkes fordi forholdene ikke ligger til rette, inviteres du tilbake for et nytt forsøk kostnadsfritt.

3D-ultralyd

Siste innlegg om ultralyd